Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Telefon do 2900 zl/ 700 E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ! Przyszla wyplata to i przyszedl czas zakupow :D :D

Potrzebuje pomocy w wyborze telefonu.

Wybor miedzy S4 google edition , S4 z touchWizz ( 4 czy 8 core) i Nexus 4 .

Piszcie ktory wziasc i dlaczego akurat ten ;)

Dzieki !

11967467.jpg

Opublikowano

Różnica, między SGS4, a SGS4 Google Edition, jest nie wielka.... Ale są. Pewnie chodzi ci o aktualizacje. Najpierw wybierzmy, pomiędzy S4 - ami. Google Edition, na pewno będzie pobierał mniejszą ilość RAM i mniejszą pojemność dysku. Teoretycznie otrzymujemy czystego androida, ale Samsung z pewnością wgra swoje udoskonalenia (sterowanie gestami etc.) dlatego czas aktualizacji może być dłuższy, niż Nexus'ów (brand będzie chyba nadal od Samsunga, więc różnica będzie minimalna). Moim zdaniem tu wygrywa zwykła S4. Wersja od Google'a jest póki co ryzykowna i lepiej poczekać na opinie ekspertów PO PREMIERZE owego modelu. Teraz Nexus 4 vs SGS4. Nie wątpliwie Galaxy S4. Przemawiają za nią nie procesor, lecz pamięć i prawdopodobne wsparcie nie oficjalne (załóżmy, że wsparcie Nexus'a zakończy się oficjalnie przy 4.5, a s4 przy 4.4. Ale nie oficjalnie przy 4.5 i 4.6). Na chwile obecną najlepszym wyborem w tym zestawieniu będzie Galaxy S4.

Opublikowano

Wersja od Google'a jest póki co ryzykowna i lepiej poczekać na opinie ekspertów PO PREMIERZE owego modelu.

Premiera tego modelu juz byla dawno w us ,a moge zamowic bo mam tam znajomego wiec czemu nie .

Unboxing:

i tak chodzi mi o aktualizacje ,a wersja google nie ma nic z funkcji "smart"

11967467.jpg

Opublikowano

Premiera tego modelu juz byla dawno w us ,a moge zamowic bo mam tam znajomego wiec czemu nie .

Unboxing:

i tak chodzi mi o aktualizacje ,a wersja google nie ma nic z funkcji "smart"

Mamy inne źródła ;) Ja czytałem, że ma. Ale tak, czy siak - może aktualizacje będą szybkie, skoro - według twojego źródła - nie ma nic z tych funkcji, ale mogą być równie długie jak z ze zwykłą S4 (to nie nexus!).

Opublikowano

Oj tam, instalujesz cyanogenmod i masz wszystko w dupie, wybierasz telefon najlepszy elementy/jakość bo soft zawsze masz najnowszy (cm ma nawet do kilku aktualizacji niestabilnych tygodniowo , więc widać że się nie obijają)

Opublikowano

Zdecydowalem sie na Nexusa 4 Powody:

-sprzet od google (testowalem tydzien i bylem milo zaskoczony)

-swiezy update

-czysty android wlasnie dostal 4.3 potem 5.0 ( bez touchWizz ktoremu nawet 6 Gb ramu nie wystarczy by plynnie dzialac)

-13 gb miejsca ( w wersji 16 gb )

-2 gb ram

-cena ( tanszy o ponad 900 zl od s4 ) nie sztuka wydac 2k zl na gowniany telefon

-jakosc i wykonanie

Pozdrawiam

Prosze o zamkniecie tematu :)

11967467.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...